YINYOGA

MIMY, Mindfulness och MediYoga, är en metod som är utvecklad av yogaterapeuten Sara Emilionie. De kombinerade metoder i MIMY är testade i vetenskapliga studier och används idag i svensk sjukvård.

MIMY ger dig möjlighet att hantera och förhålla dig till smärta, stelhet och spänningar i kroppen. Mindfulness ger en ökad medvetenhet, som du kan använda i din MediYoga. Detta gör att du kan använda denna kombinerade metod i din vardag.

MediYoga (Medicinsk Yoga) består av kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, avslappning och meditation.
Genom att utöva yoga stärker man nervsystemet och frigör blockeringar i kroppen.

I dag kan vi använda yoga för att motverka samhällets hälsorisker som exempelvis: stress, utbrändhet och depression.
I Yogan strävar man att vara närvarande i kroppen, närvarande i rörelsen och närvarande i nuet.

Genom träningen tränar man upp koncentrationsförmågan, sin förmåga att lyssna på kroppens signaler och sin förmåga att vara i nuet.
Av Yogan känner man ett inre lugn inombords och kroppsligt  starkare och smidigare.

Medicinsk Yoga har använts på flera hundra svenska arbetsplatser med flera tusen deltagare sen 1996. Forskning av yoga sker över hela världen, bland annat svenska studier på Karolinska institutet, Danderyds sjukhus. 

På Astrazeneca används medicinsk yoga som rehab för sin personal och det har visat sig att den är den mest effektiva rehabformen.

 

YINYOGA är en blandning av Mindfulness, Kinesisk Medicin och yoga. Man fokuserar på skelett, myofascia, bindväv(som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Du stannar i varje ställning och låter musklerna slappna av under flera minuter och praktiserar samtidigt på medveten närvaro i stunden. Vi slappnar av och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är är bra när du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil ( ex. den som tränar mycket och behöver djup passiv stretch) m.m.

Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben, vader och hela kroppen, som blir smidigare och mer elastiska. Med hjälp av bolster, block och filtar kan du anpassa positionerna efter dina förutsättningar.

 

Annes Kroppsvård och Yogaklinik i Berga

Mobil; 070-532 85 47

Epost; annekangstrom@hotmail.com

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)